PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA / POLJOPRIVREDA

Proizvodnja grožđa i vina

Besplatna edukacija uz vaučere! Više informacija i predaja zahtjeva za vaučer OVDJE.

Program osposobljavanja za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja grožđa i vina.

MODULI:
  • Uvod u tehnologiju proizvodnje grožđa i vina
  • Proizvodnja grožđa i vina na konvencionalni i ekološki način
  • Ekonomika proizvodnje, plasman i potrošnja vina
TRAJANJE PROGRAMA I METODE RADA:

Redovita nastava u trajanju od 250 sati.

 

Učenje temeljeno na radu odvija se u prostorima poslodavca gdje se uzgaja vinova loza i proizvodi vino.

 

ZNANJE, VJEŠTINE I KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
  • Provesti procesosnovne i dopunske obrade tla na proizvodnim površinama
  • Izvršiti tehnološki proces gnojidbe, sjetve ili sadnje i zaštite hortikulturnih vrsta
  • Provesti mjere njege u hortikulturnoj proizvodnji na integrirani i ekološki način samostalno ili u suradnji sa stručnim službama
  • Odrediti tehnološku zrelost i provesti berbu grožđa
  • Koristiti procese dorade i prerade grožđa
  • Provesti odgovarajuće mjere zaštite u konvencionalnoj, integriranoj i ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji
  • Primjeniti odgovarajuće sredstvo za zaštitu bilja na odgovoran način u skladu s principima konvencionalne i ekološke proizvodnje te pravilima zaštite na radu i zaštite okoliša
  • Odabrati odgovarajuće vrste i sorte za uzgoj procjenjujući otpornost na bolesti i štetnike
  • Razlikovati metode i načela uzgoja i zaštite bilja u integriranoj, ekološkoj i konvencionalnoj poljoprivredi
  • Poznavati osnove marketinga
  • ODOBRENJE:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja  i mladih

CSVET BODOVI: 10*

*CSVET BODOVI – Hrvatski sustav bodova strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Jedan CSVET bod obuhvaća od 15 – 25 radnih sati u trajanju od 60 minuta potrebnih za stjecanje odgovarajućih ishoda učenja.

 

UVJETI ZA UPIS:
  • liječnička svjedodžba medicine rada 

  • završena prethodna kvalifikacija na razini 4.1 (završena srednja stručna ili školska sprema u trajanju od 3 godine)

ZA PRIJAVU PRILOŽITI:
  • ispunjenu upisnicu
  • presliku osobne iskaznice
  • presliku diplome/svjedodžbe
  • domovnicu ili dokument izdan putem sustava e-građani
  • rodni list ili dokument izdan putem sustava e-građani
  • liječnička svjedodžba medicine rada o  zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova  proizvodnje vina i grožđa
CIJENA:

Besplatno uz vaučere! Više informacija i predaja zahtjeva za vaučer OVDJE.

 

Prijavi se već sada!