PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA / POLJOPRIVREDA
Proizvodnja grožđa i vina
SLJEDEĆA EDUKACIJA
Zadar
Split
Online
TRAJANJE PROGRAMA
115 sati vježbe i praksa
35 sati samostalne aktivnosti polaznika
CIJENA
Redovna cijena: 2.015,79 eur
UVJETI ZA UPIS
Preuzmi upisnicu
Preuzmi upisnicu
Besplatna edukacija uz vaučere! Više informacija i predaja zahtjeva za vaučer OVDJE.
Program osposobljavanja za stjecanje mikrokvalifikacije ekološka proizvodnja grožđa i vina.
MODULI:
- Uvod u tehnologiju proizvodnje grožđa i vina
- Proizvodnja grožđa i vina na konvencionalni i ekološki način
- Ekonomika proizvodnje, plasman i potrošnja vina
TRAJANJE PROGRAMA I METODE RADA:
Redovita nastava u trajanju od 250 sati.
Učenje temeljeno na radu odvija se u prostorima poslodavca gdje se uzgaja vinova loza i proizvodi vino.
ZNANJE, VJEŠTINE I KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
- Provesti procesosnovne i dopunske obrade tla na proizvodnim površinama
- Izvršiti tehnološki proces gnojidbe, sjetve ili sadnje i zaštite hortikulturnih vrsta
- Provesti mjere njege u hortikulturnoj proizvodnji na integrirani i ekološki način samostalno ili u suradnji sa stručnim službama
- Odrediti tehnološku zrelost i provesti berbu grožđa
- Koristiti procese dorade i prerade grožđa
- Provesti odgovarajuće mjere zaštite u konvencionalnoj, integriranoj i ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji
- Primjeniti odgovarajuće sredstvo za zaštitu bilja na odgovoran način u skladu s principima konvencionalne i ekološke proizvodnje te pravilima zaštite na radu i zaštite okoliša
- Odabrati odgovarajuće vrste i sorte za uzgoj procjenjujući otpornost na bolesti i štetnike
- Razlikovati metode i načela uzgoja i zaštite bilja u integriranoj, ekološkoj i konvencionalnoj poljoprivredi
- Poznavati osnove marketinga
ODOBRENJE:
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih
CSVET BODOVI: 10*
*CSVET BODOVI – Hrvatski sustav bodova strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Jedan CSVET bod obuhvaća od 15 – 25 radnih sati u trajanju od 60 minuta potrebnih za stjecanje odgovarajućih ishoda učenja.
UVJETI ZA UPIS:
liječnička svjedodžba medicine rada
završena prethodna kvalifikacija na razini 4.1 (završena srednja stručna ili školska sprema u trajanju od 3 godine)
ZA PRIJAVU PRILOŽITI:
- ispunjenu upisnicu
- presliku osobne iskaznice
- presliku diplome/svjedodžbe
- domovnicu ili dokument izdan putem sustava e-građani
- rodni list ili dokument izdan putem sustava e-građani
- liječnička svjedodžba medicine rada o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova proizvodnje vina i grožđa
CIJENA:
Besplatno uz vaučere! Više informacija i predaja zahtjeva za vaučer OVDJE.