SEMINARI, RADIONICE, ONLINE EDUKACIJE

Unovči (bolje) svoje znanje

Razumijevanje ekonomije i poslovnih principa u ekonomiji znanja ključno je za ekonomsku neovisnost mladih (posebno žena). Bez obzira na struku, diplome i certifikate, ekonomska pravila i principi uvjetuju mogućnosti i načine zarađivanja novaca.

Program od 4 tjedna namijenjen je svima onima koji su na početku karijere ili na kraju jedne faze u poslovnom i profesionalnom životu.

Iako su principi primjenjivi za sve, ova radionica je posebno prilagođena mladim ženama i njihovim specifičnim odlukama i izazovima.

Kad mlade žene vladaju ekonomskom pismenošću i razumiju principe biznisa, to im otvara vrata ka poslovima koji su bazirani na znanju, koji su posebno pogodni za balansiranje sa životnim prioritetima, remote lokacijama i napredovanjem po vlasitoj mjeri.

Razumijevanje poslovanja nije bitno samo za ekonomiju, nego se efekti protežu i na profesije u svijetu umjetnosti, prava, obrazovanja, zdravstva i znanosti, gdje su ključni različiti doprinosi i ženske perspektive.

Osim toga, kad žene razumiju kako se zarađuje novac i kako funkcioniraju odluke u ekonomiji i poslovanju, to im omogućuje da postignu ekonomsku neovisnost. Na taj način mogu učinkovitije dati doprinos i u politici, te jačati samopouzdanje, vidljivost i prisutnost u javnosti.

Investiranje u ekonomsko obrazovanje djevojčica i mladih žena ne samo da razvija njihov potencijal kao budućih lidera, već također služi kao prevencija nasilja, seksualnog uznemiravanja i diskriminacije na radnom mjestu. Nadalje, inicijative na bazi ekonomske i poslovne pismenosti djeluju kao katalizatori za povećanje socijalne povezanosti žena, promovirajući suradnju i potičući inovacije u ekonomiji znanja.

Predloženi program pruža četverotjedni okvir obuke kojim će polaznici steći razumijevanje principa ekonomije znanja i suvremenog poslovanja. 

Kad žena zarađuje bolje, svima oko nje je bolje – pa tako profitiraju i njihovi partneri, djeca, obitelj i šire zajednice.

 
PROGRAM

Program  se sastoji od 4 online sesije, jednom tjedno, s pisanim materijalima i komunikacijom putem e-maila tijekom trajanja programa.

  • Razumijevanje principa financijske pismenosti (novac, imovina, zarađivanje, kredit, financijski sustav, dug…)
  • Razumijevanje principa ekonomije (ponuda, potražnja, trendovi, vrijednost, razmjena, tržišna ravnoteža…)
  • Principi donošenja odluka u poslovnom kontekstu
  • Jasnoća o potencijalu zarađivanja za svakog polaznika, na temelju njegovog znanja, iskustva i vještina
  • Osnove poslovne ideje unutar područja ekonomije znanja (definiranje niše i specijalizacije)
  • Set preporuka za sljedeće korake kako bi svaki polaznik mogao započeti vlastiti put prema ekonomskoj neovisnosti.
  • Mogućnost umrežavanja i povezivanja s mentorima i drugim sudionicima
  • Općenito razumijevanje ekonomije znanja s perspektivom osnaživanja žena

Tjedan 1: Uvod u osnovne principe i razumijevanje svakog polaznika (polaznice) njihovih uloga u ekonomiji

Tjedan 2: Definiranje potencijala zarađivanja u ekonomiji znanja uz pitanja i odgovore sa praktičnim vježbama

Tjedan 3: Brainstorming poslovnih ideja i potencijala zarade uz pitanja i odgovore sa praktičnim vježbama

Tjedan 4: Preporuke za sljedeće korake za povećanje potencijala zarade  uz pitanja i odgovore sa praktičnim vježbama

Kontinuirano: komunikacija putem emaila s individualnim mentorstvom po potrebi putem direktnih poruka

TRAJANJE:

Program  se sastoji od 4 online sesije, jednom tjedno

ZA PRIJAVU PRILOŽITI:

Preslika osobne iskaznice

Prijavnica-upisnica

 
SVI POLAZNICI EDUKACIJE DOBIVAJU POTVRDU O SUDJELOVANJU I ZAVRŠETKU EDUKACIJE
O PREDAVAČICI:

Nela Kačmarčik – Maduna, dr.sci., MA, iskusna konzultantica i mentorica s gotovo 30 godina iskustva, uključujući 20 godina službe u UN-u. Ženstvena ekonomistica s doktoratom iz ekonomije, masterom iz financijskog menadžmenta i diplomama pet međunarodnih poslovnih škola, posvećena je pretvaranju svojeg znanja i iskustva u primjenjive savjete, relevantan sadržaj i konzultantske usluge za klijente koji doprinose razvoju ljudskog potencijala.

Prijavi se već sada!