Održana je još jedna uspješna besplatna radionica gluten free kuhinje u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja. Cilj radionice bio je naučiti kako pripremiti jednostavna, a zdrava jela bez glutena i kako ih primijeniti u svakodnevnom rasporedu prehrane ili u prehrani osoba s intolerancijom na gluten. Radionica je održana 30. rujna u školskom praktikumu u Šibeniku, a sudionici su u praksi naučili kako izraditi tijesta i slastice bez glutena,.
Na radionici su sudjelovale dugogodišnja predavačica kuharstva Biserka Šmit i predavačica Ana Cigić, vlasnica slastičarne O.Da, koje su dale vlastita iskustva iz prakse i podijelile praktične i zanimljive recepte te dale savjete kako svakodnevna prehrana može na brz i jednostavan način biti prilagođena individualnim potrebama pojedinca.
Radionica se održala u svrhu promocije tečaja Specijalist pripreme jela alternativne kuhinje i Specijalist izrade slastica alternativne kuhinje. Osim gluten free kuhinje, na ova dva tečaja može se steći znanja o alternativnim namirnicama, njihovoj primjeni i pripremi u različitim alternativnim prehranama (različite vrste vegetarijanstva, prehrana bazirana na namirnicama biljnog porijekla, alergije i intolerancije na hranu te religijske restrikcije). Tečaji su financirani iz Europskog socijalnog fonda te su besplatni za ciljane skupine. Program je osmišljen tako da polaznika početnika educira o osnovama nutricionizma, zdrave prehrane, alternativnim načinima prehrane i alternativnim namirnicama za pripremu slastica.