PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA / UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

Specijalist pripreme jela alternativne kuhinje

Usvojite znanja o alternativnim namirnicama, njihovoj primjeni i pripremi u različitim
alternativnim prehranama (različite vrste vegetarijanstva, prehrani baziranoj na
namirnicama biljnog porijekla, alergije i intolerancije na hranu, religijske restrikcije).

Program je koncipiran tako da polaznika početnika educira o osnovama nutricionizma,
zdrave prehrane, alternativnim načinima prehrane, alternativnim namirnicama za
pripremu slastica i specifičnostima njihove pripreme.

Zašto se obrazovati za specijalista pripreme jela alternativne kuhinje?

Različiti alternativni načini prehrane, bilo da se provode zbog zdravstvenog statusa, vjerske opredijeljenosti ili zbog vlastitog izbora u cilju poboljšanja zdravlja, sve se više traže u ponudi sektora Turizma i ugostiteljstva. Stoga se pokazuje povećana potreba za teorijskim i praktičnim znanjima o alternativnim slasticama i njihovim specifičnostima svih sudionika tog sektora.

Gdje možete raditi po završetku programa?

Po završetku ovog programa, možete se zaposliti u hotelima, restoranima ili pokrenuti
svoj vlastiti posao nudeći neku posebnu kuhinju za domaće I strane goste kao I stanovnike područja u kojem pokrećete posao. Luksuzni hotel konstantno rade na proširenju svoje ponude jer su svjesni načina života njihovih ciljnih skupina I kako bi pratili konkurencije te odgovorili na sve veće zahtjeve gostiju primorani su stalno širiti svoju ponudu.

Kako izgleda program osposobljavanja?

> osnove nutricionizma
> osnove alternativne prehrane I
> osnove alternativne prehrane II
> sigurnost hrane i njeno označavanje
> vjerske restrikcije u prehrani
> specifične alternativne namirnice
> osnove kuharstva
> komunikacijske vještine i profesionalno ponašanje u ugostiteljstvu te odnos prema gostu
> zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć
> praktična nastava

Koji su uvjeti za upis?

Ukoliko ispunjavate jedan od dolje navedenih uvjeta za pohađanje programa,
prijavite se na besplatnu edukaciju financiranu sredstvima Europske unije iz
Europskog socijalnog fonda!
> nezaposlena osoba mlađa od 25 godina
> nezaposlena osoba starija od 54 godine
> osoba sa invaliditetom

 

Učilište Libar Alternativna kuhinja Ugostiteljstvo turizam osposobljavanje

Dražen Trogrlić

Chef u hotelu Excelsior

Mario je priznati chef u Republici Hrvatskoj I šire. Svoj brand je
izgradio stalnim usavršavanjem i radom u priznatim hotelskim
lancima I restoranima koji su dobitnici brojnih priznanja struke.
Inače je završio Hotelijerski fakultet u Opatiji nakon čega je
polagao akademiju za izvrsne kuhare u Luzernu u Švicarskoj.

Prijavi se već sada!