PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA / UGOSTITELJSTVO I TURIZAM
Specijalist pripreme jela alternativne kuhinje
Usvojite znanja o alternativnim namirnicama, njihovoj primjeni i pripremi u različitim
alternativnim prehranama (različite vrste vegetarijanstva, prehrani baziranoj na
namirnicama biljnog porijekla, alergije i intolerancije na hranu, religijske restrikcije).
Program je koncipiran tako da polaznika početnika educira o osnovama nutricionizma,
zdrave prehrane, alternativnim načinima prehrane, alternativnim namirnicama za
pripremu slastica i specifičnostima njihove pripreme.
Zašto se obrazovati za specijalista pripreme jela alternativne kuhinje?
Različiti alternativni načini prehrane, bilo da se provode zbog zdravstvenog statusa, vjerske opredijeljenosti ili zbog vlastitog izbora u cilju poboljšanja zdravlja, sve se više traže u ponudi sektora Turizma i ugostiteljstva. Stoga se pokazuje povećana potreba za teorijskim i praktičnim znanjima o alternativnim slasticama i njihovim specifičnostima svih sudionika tog sektora.
Gdje možete raditi po završetku programa?
Po završetku ovog programa, možete se zaposliti u hotelima, restoranima ili pokrenuti
svoj vlastiti posao nudeći neku posebnu kuhinju za domaće I strane goste kao I stanovnike područja u kojem pokrećete posao. Luksuzni hotel konstantno rade na proširenju svoje ponude jer su svjesni načina života njihovih ciljnih skupina I kako bi pratili konkurencije te odgovorili na sve veće zahtjeve gostiju primorani su stalno širiti svoju ponudu.
Kako izgleda program osposobljavanja?
> osnove nutricionizma
> osnove alternativne prehrane I
> osnove alternativne prehrane II
> sigurnost hrane i njeno označavanje
> vjerske restrikcije u prehrani
> specifične alternativne namirnice
> osnove kuharstva
> komunikacijske vještine i profesionalno ponašanje u ugostiteljstvu te odnos prema gostu
> zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć
> praktična nastava
Koji su uvjeti za upis?
Ukoliko ispunjavate jedan od dolje navedenih uvjeta za pohađanje programa,
prijavite se na besplatnu edukaciju financiranu sredstvima Europske unije iz
Europskog socijalnog fonda!
> nezaposlena osoba mlađa od 25 godina
> nezaposlena osoba starija od 54 godine
> osoba sa invaliditetom
Dražen Trogrlić
Chef u hotelu Excelsior
Mario je priznati chef u Republici Hrvatskoj I šire. Svoj brand je
izgradio stalnim usavršavanjem i radom u priznatim hotelskim
lancima I restoranima koji su dobitnici brojnih priznanja struke.
Inače je završio Hotelijerski fakultet u Opatiji nakon čega je
polagao akademiju za izvrsne kuhare u Luzernu u Švicarskoj.
Ja sam zaista uživala na gluten free radionici. Radionica je usko vezana za moj način prehrane tako da sam naučila nešto novo što ću svakako primjenjivati u svojoj kuhinji. Profesorica Biserka Šmit i gospođa Ana Cigić bile su zaista susretljive i inspirativne, odgovarale su na sva naša pitanja i bilo je divno učiti od njih. Zahvaljujem Vam na prilici što sam mogla sudjelovati na radionici i zaista vjerujem da nije zadnji put da smo se družili. Također se zahvaljujem na receptima.