PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA / UGOSTITELJSTVO I TURIZAM
Specijalist izrade slastica alternativne kuhinje
Vaše obrazovanje je vaša karta za tržište rada!
Osigurajte svoje mjesto na tržištu rada inovativnim programima financiranima sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Vaše obrazovanje ovog puta je besplatno. U nastavku provjerite da li ispunjavate uvjete za besplatnu edukaciju.
OPIS:
Steknite znanje o osnovama nutricionizma, zdrave prehrane, alternativnim načinima prehrane, alternativnim namirnicama za pripremu slastica i specifičnostima njihove pripreme.
Različiti alternativni načini prehrane, bilo da se provode zbog zdravstvenog statusa, vjerske opredijeljenosti ili zbog vlastitog izbora u cilju poboljšanja zdravlja, sve se više traže u ponudi sektora Turizma i ugostiteljstva. Stoga se pokazuje povećana potreba za teorijskim i praktičnim znanjima o alternativnim slasticama i njihovim specifičnostima svih sudionika tog sektora. Program je koncipiran tako da polaznika početnika educira o osnovama nutricionizma, zdrave prehrane, alternativnim načinima prehrane, alternativnim namirnicama za pripremu slastica i specifičnostima njihove pripreme.
MODULI:
- osnove nutricionizma
- osnove alternativne prehrane I
- osnove alternativne prehrane II
- sigurnost hrane i njeno označavanje
- vjerske restrikcije u prehrani
- specifične alternativne namirnice za pripremu slastica
- osnove slastičarstva
- komunikacijske vještine i profesionalno ponašanje u ugostiteljstvu te odnos prema gostu
- zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć
- praktična nastava
ZNANJE, VJEŠTINE I KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA:
- razlikovati različite alternativne načine prehrane i tipične namirnice
- povezati konzumaciju određenih namirnica i utjecaj njene konzumacije na zdravlje
- razlikovati i upotrijebiti specifično kuhinjsko i slastičarsko posuđe, alate i uređaje
- pripremiti jednostavne alternativne slastice
- primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanja prve pomoći
- prepoznati organizaciju rada u kuhinji i primijeniti odgovarajuće tehnike rada u području pripreme jela
- primjeniti pravila uljudnog i profesionalnog ponašanja u kontaktu s gostima i kolegama te usvojiti pravila timskog rada
UVJETI ZA UPIS:
Ukoliko ispunjavate jedan od dolje navedenih uvjeta za pohađanje programa, prijavite se na besplatnu edukaciju financiranu sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda!
- nezaposlena osoba mlađa od 25 godina
- nezaposlena osoba starija od 54 godine
- osoba sa invaliditetom
ZA PRIJAVU PRILOŽITI:
- ispunjenu upisnicu
- presliku osobne iskaznice
- evidencija HZZ-a ili Izjava osobe da je nezaposlena ili evidncija MO (e-knjižica)
- preslika dokumenta relevantnog tijela koje dokazuje bilo koju vrstu ili stupanj ili postotak oštećenja ili invaliditeta (ako se radi o osobama s invaliditetom)
Naziv projekta: ULAGANJE U ZNANJE
- 3 predavanja ”Usvoji nova znanja” (cilj: informiranje i poticanje ciljane skupine u uključenje projekta)
- 3 fokus grupe ”I ti si bitan” (cilj: analiza i izrada programa osposobljavanja s predstavnicima ciljanih skupina)
- izrada 2 programa usavršavanja, tisak i distribucija promotivnih i edukacijskih materijala
- 2 sastanka sa predavačima i mentorima, edukacija za predavače (2 osobe) i mentore (2 osobe), osigurana stručna literatura za predavače i mentore
- 46 korisnika pohađat će programe osposobljavanja ‘‘Specijalist pripreme jela alternativne kuhinje” i ‘‘Specijalist izrade slastica alternativne kuhinje” usvajanje stručnih kompetencija, komunikacijskih i socijalnih vještina, osigurana radna odjeća, organizirana svečana dodjela potvrda o završenim programima usavršavanja.
- održana početna i završna, tiskani i distribuirani promotivni materijali o projektu
- 12 partnerskih sastanka sa zapisnicima, izrada mjesečnih, kvartalnih i završnih izvješća, osigurano administrativno funkcioniranje radi vođenja projektne administracije.
Dražen Trogrlić
Chef u hotelu Excelsior
Dražen je priznati chef u Republici Hrvatskoj i šire. Svoj brand je
izgradio stalnim usavršavanjem I radom u priznatim hotelskim
lancima I restoranima koji su dobitnici brojnih priznanja struke.
Inače je završio Hotelijerski fakultet u Opatiji nakon čega je
polagao akademiju za izvrsne kuhare u Luzernu u Švicarskoj.
Ja sam zaista uživala na gluten free radionici. Radionica je usko vezana za moj način prehrane tako da sam naučila nešto novo što ću svakako primjenjivati u svojoj kuhinji. Profesorica Biserka Šmit i gospođa Ana Cigić bile su zaista susretljive i inspirativne, odgovarale su na sva naša pitanja i bilo je divno učiti od njih. Zahvaljujem Vam na prilici što sam mogla sudjelovati na radionici i zaista vjerujem da nije zadnji put da smo se družili. Također se zahvaljujem na receptima.