PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA / RONILAŠTVO

Ronilac u marikulturi

Hrvatsko je podmorje bogato florom i faunom, stoga je procvat svih grana industrije vezanih za more potpuno logičan. Ribogojilišta je sve više, a tako rastu i potrebe za profesionalnim roniocima koji obavljaju poslove u marikulturi. Ovo je zanimanje zapravo spoj ronjenja i ribolovstva, a ako svoju budućnost vidite u morskim dubinama, ne preostaje Vam ništa drugo nego upisati tečaj za ronioca u Učilište Libar! Tečaj polaznicima nudi potpunu obuku za profesionalnog ronioca i stjecanje kompetencija za rad u ribogojilištima, kao i sigurno ronjenje i korištenje svih potrebnih alata.

Po završetku tečaja stečeno se zanimanje upisuje u e-radnu knjižicu, što je, prema Zakonu o zaštiti na radu, obavezan uvjet ukoliko se želite zaposliti u ovoj branši. Nastavni se program provodi u skladnom spoju teorije i prakse, te osigurava osposobljavanje za odgovorno, profesionalno i učinkovito obavljanje posla ronioca. Valja napomenuti kako zanimanje ronioca u marikulturi podrazumijeva rad na otvorenom, u dubinama od preko 35 metara te nošenje sa tlakovima i ekstremnim temperaturama. Od ronioca se očekuje brzina, vještina i spretnost u radu, sposobnost brzog reagiranja u kriznim situacijama, kao i tjelesna kondicija, sposobnost timskog rada i emocionalna stabilnost. Ipak, ukoliko se prepoznajete u traženim uvjetima, zanimanje ronioca je izrazito uzbudljivo, zanimljivo i dinamično. Također, radi se o kadru za kojim postoji velika potreba na tržištu rada. Ako Vam sve opisano zvuči kao stvoreno za Vas, preostaje Vam samo doći u Učilište Libar, upisati tečaj za ronioca i početi istraživati morske dubine!

  • ODOBRENJE:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (upis u e-radnu knjižicu)

  • UVJETI:

najmanje završena srednja škola
navršenih 18 godina života za dubine ronjenja do 35 metra.
navršenih 21 godinu života za dubine ronjenja preko 35 metra.
završeni ronilački ispit minimalne kategorije R3, DCS, DIVE MASTER ili ekvivalent navedene kategorije po bilo kojoj priznatoj asocijaciji koja je verificirana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.
svjedodžba o zdravstvenoj sposobnosti za ronioca (izdaje medicina rada).

  • ZA PRIJAVU PRILOŽITI:

ispunjenu upisnicu
presliku osobne iskaznice
presliku diplome/svjedodžbe
domovnicu ili dokument izdan putem sustava e-građani
rodni list ili dokument izdan putem sustava e-građani
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova ronioca
preslika završenog ronilačkog ispita minimalne kategorije R3, DCS, DIVE MASTER ili ekvivalent navedene kategorije po bilo kojoj priznatoj asocijaciji koja je verificirana od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Prijavi se već sada!