PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA / UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

Jednostavni poslovi kuhara

  • OPIS:

Kuharstvo je jedno od područja koje je u Hrvatskoj u konstantnom napretku. Stalnim otvaranjem novih restorana, bistroa i zalogajnica raste i potražnja za kvalitetnim radnicima u kuharstvu. Jedno od tih zanimanja je i pomoćni kuhar, odnosno osoba koja se bavi pripremom jednostavnijih jela, asistencijom pri zahtjevnijim kuharskim zadacima i slaganjem jelovnika za ugostiteljstvo nižih kategorija, odnosno ugostiteljstvo koje je trenutno u najvećem procvatu (različite male zalogajnice i bistroi). Opis posla pomoćnog kuhara podrazumijeva rad u smjenama, naporan fizički rad, izloženost visokim temperaturama i različitim mirisima, kao i korištenje različitih alata i strojeva. Iako zahtjevan, ovaj posao upravo zbog manjka kvalitetnih radnika nudi priliku za dobru zaradu. Ako volite kuhati i želite sa svijetom podijeliti svoj talent, prekvalifikacija za kuhara u POU Libar savršeno je mjesto za Vas! 

Tečaj kuharstva sastoji se od teorijske i praktične nastave kojom svoje polaznike osposobljava za profesionalno, kvalitetno i učinkovito obavljanje poslova pomoćnog radnika u kuhinji. Po završetku tečaja, stečeno se zanimanje upisuje u e-radnu knjižicu, čime polaznici dobivaju službenu potvrdu o posjedovanju svog znanja i vještina potrebnog za rad u kuhinji, a to uvelike olakšava pronalazak radnog mjesta. Mogućnosti zapošljavanja po prekvalifikaciji za kuhara su velike, od rada u različitim ugostiteljskim objektima, catering tvrtkama, sezonskog rada, pa čak i pokretanja vlastitog posla. Stoga, ako razmišljate o otvaranju vlastitog restorana, mijenjanju karijere ili sanjate o poziciji glavnog chefa, ovo stručno osposobljavanje u POU Libar savršen je početak ostvarivanja Vaših snova!

  • MODULI:

osnove kuharstva
uvod u ugostiteljsku robu i opremu
zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć
praktična nastava

  • ZNANJE, VJEŠTINE I KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

prepoznati organizaciju rada u kuhinji i primijeniti odgovarajuće tehnike rada u području pripreme jela
primijeniti tehnike rukovanja alatom, strojevima i uređajima u kuhinji na ispravan način vodeći računa o higijeni
razlikovati i upotrijebiti živežne namirnice i kuhinjsko posuđe
pripremiti jednostavna jela, salate, priloge i slatka jela
sastaviti jednostavni jelovnik za ugostiteljstvo nižih kategorija
primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanje prve pomoći

  • ODOBRENJE:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (upis u e-radnu knjižicu)

  • UVJETI ZA UPIS:

završena osnovna škola
minimalno 15 godina starosti
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova kuhara/ice

  • ZA PRIJAVU PRILOŽITI:

ispunjenu upisnicu 
presliku osobne iskaznice
presliku diplome/svjedodžbe
domovnicu ili dokument izdan putem sustava e-građani
rodni list ili dokument izdan putem sustava e-građani
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova kuhara/ice

Prijavi se već sada!