PROGRAMI OSPOSOBLJAVANJA / UGOSTITELJSTVO I TURIZAM

Jednostavni poslovi konobara

  • OPIS:

Oglasi za posao tijekom i van turističke sezone nerijetko su u potrazi za konobarima u kafićima, restoranima i hotelima. Taj posao je, pogotovo ako se radi o sezonskom poslu na moru, često težak, ali i iznimno unosan. Ipak, problemi koji se javljaju kod osoba koje se žele prijaviti za ponuđeno radno mjesto je nedostatak iskustva ili adekvatne edukacije za uslužne djelatnosti. Ukoliko ste se i Vi sretali s tim poteškoćama, a taj Vas posao privlači, upišite prekvalifikaciju za konobara u POU Libar! Ovaj tečaj, osim što nudi mnoštvo teorijskog i praktičnog znanja potrebnog za posao konobara, po završetku osigurava upis stečenog zvanja u e-radnu knjižicu. To automatski znači službenu potvrdu Vašeg znanja i vještina, kao i lakši pronalazak radnog mjesta. Opis posla konobara podrazumijeva rad u smjenama, rad u timu, rukovanje različitom tehničkom opremom i aparatima, kao i dobre komunikacijske vještine. Nastavni plan tečaja za konobara polaznicima osigurava edukaciju u svim tim poljima, ali i, primjerice, stranom jeziku u struci, što je trenutna prednost u pronalasku radnog mjesta. Stoga, ukoliko tražite sezonski posao, ili se vidite kao šef sale elitnog restorana, započnite svoj put prekvalifikacijom za konobara u POU Libar!

  • MODULI:

osnove stranog jezika u ugostiteljstvu
osnove ugostiteljskog posluživanja
osnove ugostiteljske robe i opreme
zaštita na radu, zaštita od požara i prva pomoć
praktična nastava

  • ZNANJE, VJEŠTINE I KOMPETENCIJE KOJE SE STJEČU ZAVRŠETKOM PROGRAMA:

prepoznati organizaciju rada u ugostiteljstvu i primijeniti odgovarajuće tehnike rada u području ugostiteljskog posluživanja
rukovati inventarom, opremom, aparatima i uređajima u području ugostiteljskog posluživanja te održavati osobnu higijenu, higijenu opreme i prostora
odabrati, pripemiti i posluživati pića, napitke i obroke prema određenim normativima
racionalno i ekonomično postupati pri pripremi inventara za posluživanje jela i pića radi uštede vremena i materijala
pospremiti pribor, opremu i prostor nakon korištenja
komunicirati na primjeren način s domaćim i stranim gostima
primijeniti pravila zaštite na radu, zaštite od požara i pružanje prvi pomoći

  • ODOBRENJE:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (upis u e-radnu knjižicu)

  • UVJETI ZA UPIS:

završena osnovna škola
minimalno 18 godina starosti
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova konobara/ice

  • ZA PRIJAVU PRILOŽITI:

ispunjenu upisnicu
presliku osobne iskaznice
presliku diplome/svjedodžbe
domovnicu ili dokument izdan putem sustava e-građani
rodni list ili dokument izdan putem sustava e-građani
liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje jednostavnih poslova konobara/ice

Prijavi se već sada!